DJ Wesdex

Wesdex – DJ, organisator, designer en activist!

Wesley Dorrius (1979), ook bekend als DJ Wesdex, is sinds 2003 actief in de evenementenwereld als organisator en DJ. In dat jaar startte hij de clubavond Taste This Techno in Club Poema en Calypso en daarna het succesvolle Minimal House-concept Magnetronik in de Melkweg, Flexbar, Sugar Factory, Club Poema, Tivoli, Whoosah en Doornroosje. De programmering bestond uit topartiesten en originele acts als Wighnomy Brothers, Magda, Audio Werner, Guido Schneider, Jazzanova en Nôze. Ook was hij mede-organisator van Source Festival en de grotere producties van KrancK.

Als Deephouse en Techhouse DJ werd hij zelf ook geboekt voor de grotere festivals als Mysteryland, Welcome To The Future, Sven Vath’s Cocoon World Tour, TimeWarp NL, Rockit Open Air, Beyond, Amsterdam Dance Event en in clubs en poppodia als de Melkweg, Paradiso, Studio80, Air, 11, Doornroosje en Tivoli. Daarnaast draaide hij ook in het buitenland, zoals bij Burning Man en de Supperclub USA, in landen als Maleisië, Thailand, Sri Lanka, Curaçao, Turkije en een tour door Noord India. Op dit moment organiseert Wes de concepten Groene Helden, Immer Gerade Waus, Wesdex Sessions en Club SES. Club SES is een nieuw Deephouse concept wat plaats vindt op het prachtig gerestaureerde schip ‘De Pollux’ die aangemeerd ligt bij het NDSM-terrein.

Naast passie voor muziek zet Wes zich in voor natuur en dier. Hij is oprichter van UMEF waarmee hij zich richt op het verduurzamen van de evenementenbranche. Hij is ook bekend als De Groene Ontwerper en werkt als grafisch vormgever en organisator voor diverse goede doelen, zoals voor de Beach Cleanup Tour van het IFAW. Mede vanwege zijn duurzame achtergrond draait hij ook regelmatig op benefietavonden en bedrijfsevenementen, zoals De Klimaatmars, De Klimaatparade (van ID&T), House of Animals, Het Dierenbal, The Dutch Weedburger, Tour de France – Grand Depart, Culturele Zondagen, Duurzame Week Utrecht, Fairtrade Gemeente, Animal Rights, Greenpeace en op de verkiezingsavonden van Partij voor de Dieren.

Wesdex draait naast solo ook regelmatig met Sander Loog a.k.a. Proloog op sax en singer songwriter Florian Wolff op zang en gitaar. Dit resulteert in een soulful en funky sound waarbij zowel Pop als P-Funk, Motown, Lounge en Deep House met elkaar gemixt worden.

Bekijk voorgaande DJ gigs en recente en komende optredens op de Facebook-pagina.