Wesley Dorrius organiseert diverse evenementen, van deep house club nights tot duurzame award shows. Hij is als Wesdex sinds 2003 verantwoordelijk voor vele dance georiƫnteerde evenementen waaronder het destijds zeer populaire Magnetronik in o.a. Club Poema, Tivoli, Central Studios, Doornroosje en de Melkweg. Ook is hij mede-organisator en adviseur geweest bij diverse festivals. Naast dance organiseert Wes ook maatschappelijke evenementen, zoals de Beach Cleanup Tour van Scheveningen tot Wassenaar, het Inspiratie Cafe en de Duurzame Introductie Stunt Awards.

Beach Cleanup Tour
Het evenement de Beach Cleanup Tour 2018 georganiseerd van A tot Z voor IFAW, Stichting Dolfijn en Stichting de Noordzee. Dit uitverkochte (250 personen – gratis deelname) evenement was het langste traject, van Scheveningen tot Wassenaar en blonk uit door alle extra’s. Zo waren er performers in dierenpakken, muzikanten waaronder een drumband, sprekers, spandoeken en vlaggen. Duurzame singer song-writer Florian Wolff speelde bij het startpunt waarbij zijn versterker van groene-energie werd voorzien d.m.v. een ligfiets. Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren en de directeur van het IFAW Joep van Mierlo openden de cleanup en op de after party draaide acteur en DJ Egbert-Jan Weeber. Op het eindpunt kon je ook het Reizende Walvisziekenhuis van SOS Dolfijn bezichtigen.

De Beach Cleanup Tour werd voorafgaand gesteund door o.a. Sander Hoogendoorn van 3FM en Boyan Slat van de Ocean Cleanup. De dag zelf werd vastgelegd door diverse media, fotograven, een videograaf en een drone. Naast de organisatie en marketing werd ook alle grafische vormgeving (online en offline), social media visuals en campagnes, slogan en logo design verzorgd door Wesdex Events & Design/De Groene Ontwerper.

www.ifaw.nl/Beach Cleanup Tour

Club SES
Op dit moment organiseert Wes samen met 2 goede vrienden het concept Club SES in het prachtig gerestaureerde schip de Pollux. Deze zeer unieke evenementenlocatie ligt aangemeerd bij het creatieve bolwerk het NDSM in Amsterdam Noord. Tijdens ADE was Club SES het toneel van 5 club nachten waaronder Freerange Records, Techno Glitzer en de officiele after party van Into The Woods Festival. Daarnaast waren er ook 3 conferenties van o.a. A Greener Festival.

www.clubses.nl

UMEF
Wes is oprichter van UMEF, een organisatie die zich inzet voor het verduurzamen van evenementen. Dit wordt gedaan door advies, workshops en het plaatsen van energie-opwekkende installaties. Deze bestaan uit fietsen, zonnepanelen en windmolens waarmee bijvoorbeeld een DJ-booth, lichtshow of koffiebar kan worden voorzien van zelf opgewekte groene stroom. UMEF heeft o.a. samengewerkt met DGTL Festival, STRAF_WERK Festival, Tour de France, Greenpeace, Gay Pride en Vitens. UMEF organiseerde voorheen het succesvolle dance concept Groene Helden in o.a. Air, Studio80, Club Up en Ekko. Op dit moment organiseert UMEF al sinds 4 jaar i.s.m. Studenten voor Morgen, WakaWaka en GDO de Duurzame Introductie Stunt Awards in o.a. Roest, Noorderlicht en de Heineken Experience. Enkele sprekers waren Jan Douwe Kroeske, The Dutch Weedburger, DGTL Festival, De Klimaatmars, 10.000 Hours (ID&T), Kartent en NDSM.

www.umef.net

Bovenstaande aftermovie van de DIS Awards & Inspiratie Cafe is gemaakt door Studenten voor Morgen.