DJ Wesdex

Metro
https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2019/03/het-leek-wel-een-regenrave-die-klimaatmars

‘Klimaart’ roert zijn staart: de regen kwam met bakken, de wind met harde vlagen, maar het deerde niemand. „We are the rebels of climate justice.” Velen dansen met een grote glimlach in hun regenjas of poncho op de lekkere deephouse die uit een uit de kluiten gewassen bolderkar slash dj-booth klinkt. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat je midden in een regenrave of op een straatfestival bent beland, maar het is toch echt de Klimaatmars, met ‘Wachten kan niet meer’ als thema.

Artikel over DJ Wesdex en UMEF’s Energy Trailer in Metro

Hij heeft een stichting waarmee hij festivals helpt verduurzamen (UMEF), is DJ (Wesdex), organiseert techno-evenementen, is grafisch vormgever én eet al sinds zijn achttiende niets dierlijks. Met organisaties als Wakker Dier, Bont voor dieren en Proefdiervrij deed hij allerlei protestacties, maar ging ook om met radicale activisten. Nu legt hij vooral de nadruk op al het positieve van een vegan lifestyle. Hoe komt hij erbij om zich zo druk te maken over de dieren die wij consumeren?

Interview met Wesley Dorrius in Strijdkreet

Strijdkreet
https://www.strijdkreet.nl/artikel/op-de-barricaden-tegen-dierenleed

Vergeten wordt dat een stuk vlees een levend en sensitief dier is geweest, die geboren is in gevangenschap en gedood voor een aantal minuten genot. Ook voor een glas melk worden dieren gedood en dat zorgt voor veel leed.

Wesley Dorrius, Strijdkreet

Claires Mission
http://clairesmission.com/blog-post/interview-wesley-dorrius/

Voor mij is MVO het doorvoeren van een duurzame lifestyle in je bedrijf. In mijn geval bij Stichting UMEF. De gehele bedrijfsvoering staat in het teken van duurzaamheid. Bij elke beslissing die gemaakt wordt denken we aan welke effect het heeft op mens, dier en milieu.

Wesley Dorrius, Claires Mission

Vegan Magazine
https://issuu.com/veganisme/docs/vegan_magazine_nr_105_-_zomer_2015/12

Innit Magazine
Een interview over het draaien bij Burningman USA.

Meest Sexy Vegetarier
2 keer genomineerd en werd in 2007 2e, net achter Guido Weijers!
https://joop.bnnvara.nl/nieuws/wakker-dier-lanceert-meest-sexy-vegetarier-2011-verkiezingen

Meestermixer en festivalorganisator DJ Wesdex houdt van techno, niet van hardcore. Hij is wel hardcore als het gaat om dierenleed: hij eet of draagt niks waar ook maar een stukje dier in zit. Dat zit bij hem diep in de groef!

Wakker Dier