12 uur lang draaien tegen klimaatarmoede

Op 4 november organiseert Solidaridad een Klimmarathon tegen Klimaatarmoede: 60 klimmers gaan de uitdaging aan en klimmen 12 uur lang. Voor deze extreme prestatie laten ze zich sponsoren. De opbrengst gaat naar kleine koffieboeren die jouw koffie produceren. Zij staan voor extreme klimaatuitdagingen, leven in armoede en hebben een zeer onzekere toekomst.

Om de klimmers en koffieboeren bij te staan, ga ik ook een uitdaging aan! Namelijk een 12 uur lange marathon-set draaien samen met DJ’s Rachèlle Grooten, Deodaat, Dieze en ook Florian Wolff treedt op in de klimhal! Steun mij en de koffieboeren en doneer nu via www.solidaridad.nl/wesdex ☕

Wesdex Sessions 12-uur DJ-marathon

Wesdex – Deephouse en House
DJ Wesdex draait 4 november 12 uur lang om aandacht te geven aan klimaatarmoede. Drie Utrechtse DJ’s draaien op verschillende momenten met hem mee en Florian Wolff geeft een live optreden! Wesdex (Wesley Dorrius) is een Utrechtse House DJ die al op veel festivals en evenementen in binnen- en buitenland heeft gedraaid, van Amerika en Curaçao tot India en Thailand. In eigen land stond hij onder andere op Mysteryland en Welcome To The Future, maar ook op klimaatmarsen en benefietavonden van goede doelen. Wesdex is zeer begaan met mens, dier en natuur, en zet zich daar vol overtuiging voor in. Zo is hij al lange tijd vegan, helpt hij evenementen te verduurzamen en brengt hij zelfs ambulances en medische apparatuur naar Oekraïne. Maar 4 november staat hij samen met zijn team op het podium voor de koffieboeren die het zwaar hebben door de klimaatverandering. 12 uur lang worden de klimmers muzikaal aangemoedigd om nog net die extra meters te kunnen maken! 

Florian Wolff – LIVE

Florian staat bekend om zijn inzet voor de strijd voor klimaatrechtvaardigheid. Sinds de release van zijn eerste album, gestoken in een duurzaam geproduceerde cd-hoes, is Florian Wolff een uitgesproken ambassadeur voor een groenere, veiligere en meer gelijkwaardige planeet. Met gitaar en zijn warme stem brengt hij bij menig (klimaat) protest mensen in beweging en laat hen uit volle borst een eenduidige boodschap voor een betere wereld meezingen. “Ik treed op tijdens de klimmarathon omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat er aandacht is voor de mensen die het hardst worden geraakt door de klimaatcrisis, terwijl zij er het minst aan hebben bijgedragen. Het beschermen van deze mensen en hun rechten en land is een wezenlijk onderdeel van de strijd voor klimaatrechtvaardigheid.”

Rachelle Grooten – Soulful House
Ik ben Rachelle Grooten en laat mijn stem horen door middel van muziek. Ik sta namelijk voor een gezonde planeet, want wat goed is voor de aarde is goed voor jou! Alle boeren die hard werken voor onze koffie, mogen in mijn ogen (net zoals wij) op een gezonde situatie kunnen bouwen. Vandaag zal ik daarom gezellige Afrikaanse, Organic deephouse klanken laten horen voor deze klimaatarmoede!

Dieze – 80/90/00’s
Dieze (Daniel de Vries) is een Utrechtse DJ die al sinds een jaar of 10 zijn brede smaak botviert in de Domstad (oa. Gras, Klein Berlijn, Birdcage, SOIA, Basis, Poema). Herkenbare B-side hits uit de afgelopen decennia vormen een rode draad in zijn collectie. Van meeslepende synthpop uit de 80’s, via net-niet-foute dance classics uit de 90’s, tot nostalgische glijers uit de 00’s. Hij houdt van boulderen, eerlijke koffie en plaatjes draaien – komen DJ’en bij Solidaridad was daarom een no-brainer voor hem. Dans het pof van je handen met Dieze!

Deodaat – Disco & Tropical
Maak kennis met Deodaat! Met mijn maandelijkse radioshow “Plaatjes & Maatjes” bij Birdcageradio breng ik en mijn maatjes de vrolijkste en dansbaarste platen naar je oren met als doel om mensen te verbinden met muziek. Met een eclectische mix van Disco, House en Tropical grooves waarin percussie centraal staat zorg ik voor gezelligheid op de dansvloer. Muziek laat verbinden, en ik vind dat dit precies is wat we nu nodig hebben, om samen te strijden tegen de gevolgen van klimaatverandering, met muziek van over de hele wereld.”

Leave a Comment